REPTES COOPERATIUS A CICLE INICIAL

Éssers de la prehistòria que volen evolucionar en el temps i convertir-se en nens i nenes del Pompeu Fabra i que per fer-ho han d'aconseguir superar 6 reptes en grup. Així va començar una unitat didàctica a educació física que va captivar als més petits de primària.

El context molt clar, són éssers que tenen molt poc per sobreviure, però el que tenen és molt valuós, lesseves destresses físiques, les seves capacitats mentals i sobretot el grup. Aquestes 6 proves posaven en joc una sèrie de reptes on havien de superar uns deserts plens de perills, la persecució d'un lleó de les cavernes i fins i tot la caça d'un mamut. Tot per superar les dificultats i aconseguir trossos de mapa per al final aconseguir un tresor.

I és que ser més que un i recolzar-se en el grup, mirar a l'altre com a part de tu, i ajudar-lo per tal d'ajudar-te són principis que creen un teixit fort de fil invisible que s'anomena cohesió. Que accepta i respecta, que et permet ser tu i a la vegada reconegut. Segur i sensible. Principis bàsics del companyerisme.


Cap comentari