TREBALLEM EN CLIL PERÒ, QUÈ ÉS EL CLIL?

Són molt els centres que treballen l'Anglès a l'Escola seguint les pautes del CLIL, aquesta proposta metodològica que des de ja fa uns anys s'ha instaurat aquí; i sembla haver vingut per quedar-s'hi. La proposta metodològica respon al concepte 'Content And Language Integrated Learning'; i per sintetitzar el que significa direm que és fer una Àrea determinada (Medi Natrual, Social, Matemàtiques, Plàstica, Educació Física..) en Llengua Anglesa.Un dels principals objectius és convertir la Llengua Anglesa en una cosa funcional, que tingui sentit i que quedi apartada del propi ensenyament de la Llengua Anglesa en l'Aula ordinària.

Des de fa un parell de cursos, vàrem decidir començar a implementar-lo a l'Escola. Per començar, vàrem començar a Cicle Superior fent algun tema de Medi Natural en Anglès. Poc després, ho vàrem intentar també amb la Plàstica. En tots dos casos, els resultats van ser prou satisfactoris.

Aquest Curs hem optat per extendre una mica més les branques del CLIL i hem apostat per introduir-lo a Cicle Mitjà també. D'aquesta manera, ens assegurem que cada cop creem més situacions lingüístiques funcionals i amb sentit a les diferents Aules.

Així, enguany els alumnes de 3r i 4t fan Plàstica en Anglès. Treballen Optical Art i Dibuix Natural. Per altra banda, tan a 5è com a 6è també fem Art en Anglès i treballem Andy Warhol i els retrars i Baksy i els Graffitis.

Els alumnes de Cicle Superior a més, també treballem el Medi Natural en anglès i temes com La Terra o La Reproducció els aprenem en Anglès.

Poc a poc anem ampliant fronteres i la idea és que el CLIL estigui extès a totes les Àrees i Cicles de l'Escola. Hem d'entendre que aquest és un projecte lent i que necessita formació i molta preparació i per tant l'anem implementant de manera paulatina i serena.

Cap comentari