MATEMÀTIQUES AMB LAMBORGHINI

En els tallers cooperatius de Cicle Mitjà hem estat posant en pràctica els nostres coneixements de matemàtiques fent servir el Probot, un robot en forma de cotxe esportiu, que dibuixa figures geomètriques seguint les instruccions que se li donen. És una forma molt amena i divertida de fer matemàtiques i programació.

Als nens i nenes de 3r i 4t se'ls proposava un repte a assolir, que era programar el "lamborguini" perquè dibuixés una figura geomètrica concreta. Per dur-ho a terme, havien de calcular els graus dels angles i la mida dels costats, per la qual cosa també havien de fer algunes operacions. Un cop tenien les mesures, havien d'escriure el programa i introduir-lo al robot, primer en la versió llarga (pas a pas) i després en l'abreujada (posant el número de vegades que havien de repetir unes ordres concretes).

Després passaven a comprovar si el seu programa funcionava o no, i  si calia reescriure'n alguna part. La majoria de les vegades el robot dibuixava la figura esperada, però de tant en tant sortia alguna figura prou original, que segur encara no havia estat inventada!

També han estat fent altres figures a partir de plantilles que els proposaven de realitzar formes concretes. Aquí la feina principal era quadrar la llargada dels costats i la direcció en la qual havia de girar el "lamborghini" per tal de que tanqués la figura i fos igual que la de la plantilla.

Duent a terme aquests reptes, es posava en valor tant les habilitats matemàtiques com el treball en equip.
Qui diu que les matemàtiques són avorrides?






Cap comentari