FEM IOGA

 
Aquesta setmana els nens i nenes de 3r hem fet Ioga. La Lali, de l'associació Fem Unió, ens ha fet una classe on hem pogut practicar diferents activitats de ioga. Hem après que Ioga és una paraula en Sanskrit que vol dir "unió", perquè això és el que es fa amb el ioga: unir cos i esperit, o dit d'una altra manera, unir cos, ment i cor, perquè estiguin en equilibri i harmonia, i estiguem més sans i feliços.

El cor és un muscle, que al igual que tots els altres, s'ha d'exercitar. Si no, s'atrofia. El ioga ens ajuda a expandir-lo, i a treballar les emocions.

Ja fa uns quants cursos que a l'escola hem incorporat les activitats de ioga en el programa d'activitats transversals d'educació per a la salut, els bons hàbits en l'alimentació i l'educació en valors.  Els nens i nenes cada vegada estan més familiaritzats amb aquesta pràctica i la fan amb entusiasme.

Al final hem fet un exercici de relaxació escoltant el so de bols tibetans que la Lali tocava amb destresa. Ha estat tota una experiència. Per repetir-la, moltes vegades!



Cap comentari