PROGRAMEM


A Màtrix 2.0, un dels tallers cooperatius del cicle mitjà, hem estat fent una sèrie de sessions de programació. Vam començar amb un joc de rol en el qual fèiem de robots i programadors, i d'aquesta manera vam aprendre què vol dir programar, i escriure i executar programes. Al haver de fer alternativament tant de robots com  de programadors,  veiem el procés des de dues perspectives ben diferents i complementàries, la qual cosa ens va donar una visió més completa de com funciona la programació informàtica.



Ara, amb els ordinadors, hem posat a la pràctica els conceptes apresos amb un programa informàtic on hem de donar instruccions a un robot perquè segueixi un recorregut determinat. A mesura que els nois i noies van avançant de nivell, han de fer anar el robot per camins cada vegada més complicats, de manera que han de començar a utilitzar procediments, bucles, etc.   

L'objectiu d'aquest taller és aprendre jugant. I tot jugant, al programar, anem aprenent a estructurar el pensament i ordenar les idees, i anem desenvolupant el pensament matemàtic.

Cap comentari