FEM CRISTAL·LITZAR SUCRE




Aquests dies hem estat treballant els minerals i les roques, i hem vist com alguns els trobem en forma de cristalls. A vegades aquests cristalls tenen forma gegantina, com els de la cova de Naica, a Mèxic, amb els cristalls més grans trobats fins ara. Alguns tenen una alçada de tres pisos.

A classe vàrem voler veure d’aprop el procés de la formació de cristalls i per no haver d’esperar milers anys, ho vam fer amb un experiment casolà amb sucre. Vàrem fer una solució d’aigua calenta saturada amb tant de sucre com va poder absorbir. Li vàrem afegir unes gotes de colorant alimentari  i després vàrem tirar la solució a dins d'un got llarg. A dins hi vàrem posar una broqueta subjectada amb una pinça.


A mesura que anaven passant els dies, vèiem com s’anaven formant cristalls de sucre al voltant de la broqueta, uns sobre d’altres. Quan vàrem treure la broqueta després d’una setmana, teníem uns cristalls de sucre perfectament formats. Per veure’ls més d’aprop, els vam observar amb el microscopi i així podíem veure en detall les formes que havien pres els cristalls.

Cap comentari