VISITA AL CENTRE INTERACTIU DEL PEIX A MERCABARNA


Les nenes i nens de 5è hem visitat el Centre Interactiu del Peix, a Marcabarna. Continuem amb el treball per saber molt més sobre el peix, la pesca i la comercialització i venda. Hem visitat les instal·lacions del centre per conèixer més sobre tot plegat. Hem visitat el museu, on hem pogut veure els diferents tipus de pesca, hem tocat diferents xarxes i instruments que serveixen als pescadors per pescar.



Més tard, hem visitat una peixateria majorista i hem xerrat i "palpat" els diferents peixos que tenim als mercats cada dia: llenguados, gambes, calamars, pops, sardines, seitons, barats... Allà, hem pogut comprovar en primera persona i descobrir moltes particularitats i curiositats dels peixos que mengem diàriament. 





Després hem anat a les instal·lacions que Mercabarna destina al mercat del Peix. Allà hem passejat pels passadís enorme que recorre el mercat. Hem vist com són les botigues on compren els majoristes i era buit, doncs la major part de l'activitat comercial del mateix ha tingut lloc entre les 3 i les 5 de la matinada. D'aquesta manera, tenim sempre el peix als mercats ben d'hora del matí. Ha sigut una experiència poder passejar-nos pel mercat.

A l'hora de dinar hem menjat peix. Les companyes del Centre Interactiu ens han preparat un menú a base de peix; Amanida de gambes, Bunyols de bacallà, calamars a la romana i lluç fregit. Deliciós dinaret per arrodonir la sortida. 




Abans de tornar a l'Escola, encara hi h hagut temps per fer una darrera visita lliure pel museu, pesar-nos a una bàscula de peix, tocar peixos, alimentar una anèmona i discutir sobre la piràmide alimentària i la importància d'ingerir peix 3 dies per setmana. 



Cap comentari