VISITA A LA FÀBRICA DE CACAOLAT


Tot i l'amenaça de pluja, el passat divendres 13 d'abril vàrem visitar la fàbrica de Cacaolat a Santa Coloma de Gramenet per conèixer de primera mà com es desenvolupa el procés d'elaboració d'una de les nostres begudes perferides. 

En primer lloc, els nens i nenes varen la història de Cacaolat, des de la seva creació el 1933, fins a l’actualitat. I ho van fer mitjançant una explicació de la nostra guia, la Laura. 



També varen conèixer d’on ve el principal ingredient del Cacaolat: el cacau. Unes espectaculars imatges ens van introduir a la selva tropical i la Laura ens va explicar d’on ve el cacau i com es tracta fins que arriba a la planta. Aprofitarem per donar unes dades d’aquest ecosistema i la importància de conservar-lo.

El mirador. A la sala central on es proposen tres activitats.
Vàrem veure un audiovisual durant el qual es va aprofondir en el coneixement del cacau i el seu hàbitat. Es va fer un recorregut pel procés de producció, si ens van explicar també el rol de Cacaolat en la seva alimentació i a la vegada vàrem conèixer altres temes d’hàbits saludables i medi ambient. 

Des d’aquesta sala, els nens i nenes van gaudir del primer contacte amb el procés de producció. Van poder veure els dipòsits d’emmagatzematge, i els processos de producció, pasteurització i uperització abans d’entrar a la sala d’envasament.

Per finalitzar les activitats de la sala, els nens i nenes podran enriquir els seus sentits amb una experiència sensorial sobre el cacau.

El balcó a la sala d’envasat.
La sala d’envasat està considerada una de les més modernes i amb màquines úniques per a aquest procés.

Cada nen/a va rebre una bossa de la marca amb una ampolla gran de Cacaolat i una carmanyola.

Cap comentari