PRIMERA MOBILITAT ERASMUS+ A FRANÇA

La setmana passada va tenir lloc a França la primera trobada del projecte Erasmus+ anomenat Enjoyable Language Teaching (ELT) en el qual participa el nostre centre juntament amb altres de Turquia, Romania i França. Tres alumnes de sisè i dues mestres del Pompeu van realitzar una estada d’una setmana al centre Collège Les Coudriers de Villers-Bocage (Amiens), situat al nord de França. Durant aquells dies, els alumnes van realitzar activitats allà i també van conviure amb famílies d’alumnes del centre.





Al llarg de la setmana vam realitzar activitats molt variades i engrescadores. Els primers dies vam participar en activitats per trencar el gel per tal de conèixer-nos millor i els alumnes francesos ens van presentar la seva escola i la zona (el poble on es troba el centre i la ciutat més propera, Amiens). Vam fer també gimcanes per Amiens per descobrir aspectes culturals de la ciutat i per seguir les passes del famós autor Jules Verne, que va viure allà durant 18 anys.







Com l’activitat principal de la nostra trobada consistia en l’elaboració de podcasts, el segon dia vam visitar l'estudi de Ràdio Radio Campus Amiens. Un cop acabada la visita, els següents dies vam començar a elaborar i a gravar podcasts basats en tot allò que havíem descobert per Amiens, des d’aspectes culturals i històrics de la ciutat (art urbà, Jules Verne, la catedral d’Amiens, etc) fins a temàtiques sobre els costums de França (diferències i semblances en les nostres rutines, gastronomia…). Vam realitzar també un concurs de logos de la trobada Erasmus+, en el qual l'alumnat va haver de dissenyar el seu propi logo.








El dijous a la tarda vam realitzar un meeting amb les famílies dels alumnes francesos que participaven en el projecte i vam tenir la oportunitat de presentar-los el Pompeu, la nostra ciutat i algunes de les nostres tradicions. Seguidament, vam rebre uns diplomes de participació al projecte.




El darrer dia, quan ja havíem elaborat els podcasts amb cada temàtica triada, els vam escoltar amb atenció i detall. Finalment, vam realitzar una competició amb l’aplicació Quizizz. Un dels nostres alumnes, l’Àlex M., va quedar el segon en aquesta. Congratulations!!!







Valorem la nostra primera mobilitat d'Erasmus+ com una experiència molt positiva i enriquidora no només a nivell pedagògic, sinó que també a nivell cultural i lingüístic. Sobretot, hem tornat amb moltes ganes i il·lusió per realitzar la següent trobada!





Cap comentari