Setmana Erasmus+ a l'escola (ELT project)

Des del dilluns 6 fins el divendres 10 de març vam celebrar la setmana Erasmus+ al nostre centre per tal de dur a terme la segona mobilitat del projecte KA210 Enjoyable Language Teaching (ELT) en el qual participem aquest curs i part del vinent. 

Van ser uns dies molt intensos i especials durant els quals els nens i nenes de 6è van realitzar activitats en llengua anglesa amb alumnat i mestres provinents de França, Turquia i Romania.


Vam engegar el dilluns amb una càlida benvinguda i amb presentacions del nostre entorn realitzades per l’alumnat de sisè, els quals les havien preparat durant les setmanes prèvies a la trobada. Tot seguit, vam realitzar diverses activitats i jocs ben engrescadors per trencar el gel i per tal de conèixer-nos millor.


El Canal Blau va enregistrar part de la jornada del primer dia. Podeu visualitzar-ho al següent link: 


https://www.youtube.com/watch?v=CHO3JZOv19M






Després de l’estona d’esbarjo, tot l’alumnat i mestres del Pompeu vam sortir al pati per donar la benvinguda als nostres amics i amigues europeus/ees, on vam poder gaudir de meravelloses actuacions musicals per part dels nens i nenes de sisè, com per exemple, la versió plurilingüe de l’himne de l’alegria, més conegut com a himne d’Europa, el qual es va preparar dins l’àrea de música i anglès. Vam poder comptar amb la presència de la regidora d'educació de la nostra ciutat, la Mercè Mateo, que ens va dir unes paraules i va donar uns obsequis als mestres i alumnat Erasmus.




A la tarda vam poder gaudir d’una gimcana grupal (Treasure Hunt) per els llocs més emblemàtics i coneguts de la nostra ciutat.






El segon dia vam agafar l’autocar ben aviat per anar a Barcelona. En primer lloc, vam poder gaudir breument de les vistes exteriors de la Sagrada Família, ja que tot seguit, ens vam desplaçar fins al Parc Güell per realitzar una visita guiada en anglès, on vam aprendre molt sobre Gaudí, les seves obres i el seu magnífic parc. 







Després de la visita, vam anar fins al centre de Barcelona per observar el casc antic i llocs com la Catedral o la Plaça Sant Jaume fins arribar a la zona del Port Vell, on vam poder dinar, jugar i descansar.


El tercer dia, vam seguir realitzant activitats per trencar el gel i vam començar a treballar en l’activitat del projecte, que consistia en l’elaboració d’un llibre audiovisual de poemes basats en els SDG o ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), els objectius adoptats per les Nacions Unides el 2015 com una crida universal per posar fi a la pobresa, protegir el planeta, etc i garantir que al 2030 gaudim de prosperitat i pau.  



Aquell dia el Joanjo va organitzar un fantàstic taller musical de ball de bastons que vam gaudir moltíssim. Va ser realment enriquidor mostrar als nostres companys/es europeus una part de la nostra cultura popular.



El dijous al matí vam realitzar més activitats d’escalfament i vam seguir treballant en els nostres poemes en grups internacionals. També vam realitzar un concurs de logos de la nostra trobada a Vilanova amb l’aplicació Canva. El Marco finalment va ser el guanyador d’aquest. Congratulations!






Aquell mateix dia a la tarda teníem programada una gimcana a la platja de Vilanova però degut a la intensa pluja que vam tenir fins al migdia no la vam poder realitzar. Tot i així, el temps ens va permetre fer un agradable passeig per la zona marítima.



A les 18h vam organitzar una trobada de famílies en la qual es va presentar el projecte Erasmus i on els alumnes europeus van presentar la seva ciutat, escola i entorn. Finalment, es van entregar diplomes de participació a tot l'alumnat i docents assistents i vam poder gaudir d'un pica pica amb menjar típic de la nostra terra.








La setmana va passar amb un obrir i tancar d’ulls… Vam arribar al divendres sense gairebé adonar-nos! Vam iniciar al dia amb més activitats d’escalfament, vam acabar d’assajar els nostres poemes per poder-los gravar i vam realitzar posters dels nostres poemes amb Canva.




Durant l'últim dia els i les mestres participants en el projecte Erasmus+ ELT van ser entrevistats a Ràdio Pompeu per conèixer amb més detall les seves opinions sobre el projecte i la trobada a Vilanova i la Geltrú. Podeu escoltar l'entrevista al següent link:


La tarda va arribar i vam realitzar un Quizizz per posar a prova tots els coneixements que havíem adquirit durant la setmana. Vam tenir tres guanyadors, la Clàudia, el Biel B. i l'Amir! Congratulations!!!







Tot seguit ens vam acomiadar amb emoció dels nostres amics i amigues europeus. Realment va ser una setmana meravellosa de la qual ens emportem una bona motxilla d'aprenentatges, vivències i records inoblidables. Ens encantaria tornar a repetir una experiència com aquesta en un futur!

Cap comentari